Algemeen:

De studentenatletiekvereniging Uros (Unidentified Running ObjectS) bestaat al sinds 1991. Langzaamaan is de vereniging uitgegroeid tot een van de grootste Studenten Sport Verenigingen van Maastricht. 

Uros neemt gedurende het hele jaar deel aan diverse (inter)nationale wedstrijden. Voor een ieder is er wat wils: de lopers kunnen zich uitleven op wedstrijden als het NSK-Ekiden (marathon in de vorm van een estafette), het NSK-weg, NSK-cross, de Zevenheuvelenloop, de Hart van Brabantloop en natuurlijk de Batavierenrace. Voor de 'technische' atleten zijn er het NSK-individueel, het NSK-teams en het NSK-indoor. Ook bij wedstrijden in Londen, Parijs of Boedapest duikt Uros regelmatig op en deze weekenden zorgen altijd voor een hoop sportplezier en gezelligheid. Dit laatste staat bij Uros ook voorop: gezelligheid, zowel tijdens de trainingen als erbuiten.

Maandelijks wordt door Uros een activiteit georganiseerd zoals bowlen, een cocktailavond, een nieuwjaarsdiner of een ledenweekend. Tevens vindt er maandelijks een borrel plaats. Door het relatief kleine ledenaantal is de groep vrij hecht, maar zij staat ook altijd open voor nieuwe leden, want: hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Training:

Uros traint twee maal per week, op dinsdag en donderdag van 19.00 uur tot 20.30 uur, op de atletiekbaan te Sportpark Jekerdal. Voorafgaand aan de trainingen vindt altijd een warming-up plaats. Na het inlopen op de baan, wordt er gerekt en vindt er een uitgebreide loopscholing plaats met tevens wat krachtelementen. Na de warming-up wordt de groep gesplitst in een technische en een loopgroep. Je kunt elke training bepalen met welke groep je mee doet, maar de ervaring leert dat de meesten zich standaard bij een van de twee groepen aansluiten.

De technische groep krijgt een zeer diverse training waarbij alle onderdelen aan bod komen, zoals sprinten, kogelstoten of speerwerpen. Op dinsdag geeft Jisca Docters vooral de sprinttraining. Op donderdag komen de andere technische onderdelen aan bod. Voor specialisatie trainingen kunnen leden van Uros zich ook aansluiten bij een van de technische groepen van Atletiek Maastricht.
De lopers trainen onder begeleiding van Jos Timans. Op dinsdag verlaat de groep na de warming-up de baan en wordt er gelopen in de omgeving van de Sint-Pietersberg* waarbij het accent ligt op duurvermogen. Op donderdag blijft de groep op de baan voor een training op snelheid. 

Onze trainingsaccomodatie, de atletiekbaan, is gelegen te Sportpark Jekerdal. Je vindt dit sportpark in het zuid-westen van Maastricht. Komend vanaf het hoofdpolitiebureau op de kruising Prins-Bisschopssingel - Sint Hubertuslaan, volg je de Luikerweg richting de Sint Pietersberg. Vlak onder de voet van deze berg buigt de weg naar rechts af. De naam verandert in Mergelweg. Deze volg je tot dat je rechts een parkeerterrein ziet. De atletiekbaan zie je nu liggen. 

* In de zomer wordt getraind rondom de Sint-Pietersberg. 's Winters is dit helaas niet mogelijk en dienen we over asfalt te lopen, maar ook dan zijn er mooie rondjes te vinden rondom Maastricht.

Feitjes en weetjes:

  • De afkorting UROS staat voor Unidentified Running ObjectS.
  • UROS is opgericht in 1991.
  • UROS telt op dit meer dan 100 leden.
  • We trainen op dinsdag- en donderdagavond.
  • In september begint de start-to-run cursus, speciaal voor beginnende lopers.
  • Atletiek Maastricht is onze moedervereniging.

Gezelligheid:

Natuurlijk draait het niet alleen om trainingen: naast sport staat gezelligheid ook hoog in het vaandel bij UROS en daarom worden er verschillende activiteiten georganiseerd zoals het jaarlijkse ledenweekend en de maandelijkse activiteit van de activiteitencommissie (Accie), zoals bowlen, een cocktailavond of een nieuwjaarsdiner. Hieraan kun je voor slechts een paar euro meedoen en je krijgt er altijd veel gezelligheid voor terug. Je hoort van de commissie of via de nieuwsbrief waar en wanneer deze activiteiten zijn en je kunt je altijd makkelijk opgeven!

En dan.. De borrels. Ook wij borrelen! De data van de borrels zijn te vinden op de website. Hier is altijd gelegenheid genoeg om een hoop lol te trappen, te ouwehoeren en gepaste verfrissingen te nuttigen. Want, ontspanning ook bij sport!

Naast deze borrels, organiseren we ook elke laatste donderdag van de maand 'Eten op de baan'. Na de training hoef je alleen maar aan te schuiven en te eten. Ideaal!

Statuten en Huishoudelijk reglement:

Het huishoudelijk reglement en de statuten zijn op te vragen bij het bestuur.