Hi allemaal,

Ik ben Floris van Beurden en ik word de secretaries van Uros dit jaar. Ik ben 19 jaar en in m’n tweede jaar van het Maastricht Science Programme. Ik ben geboren in Utrecht en woonde tot 2014 in Houten, een dorp dicht bij Utrecht. In 2014, mijn familie en ik verhuisden naar Rye, een dorp in Amerika zo’n 45 minuten van New York vandaan. Ik besloot dat ik terug naar Nederland wilde gaan voor mijn studie, en ben zo in Maastricht beland.

Ik heb vanaf m’n 5de tot mijn 18de voetbal gespeeld, and heb atletiek gedaan for vier jaar in Amerika. Ik wilde vroeger altijd al atletiek doen, maar ik wou niet stoppen met voetbal, en twee sporten tegelijk was niet echt een optie. Gelukkig kon ik in Amerika verschillende sporten doen per seizoen, en sinds voetbal alleen een optie was in de herfst ging ik atletiek in de winter and lente doen. Ik heb sindsdien vooral gesprint, en doe het liefst de 100 of 200m.

Ik was vorig jaar lid van Saurus en Uros, maar was erg actief met Saurus tot ongeveer december. Ik realizeerde later dat ik eigenlijk nog wel wilde rennen, en begon weer mee te trainen met Uros. Ik kijk uit om het hele komende jaar een onderdeel van deze vereniging te zijn, en hoop dat jij je ook zo voelt.

Floris