Hallooo,

Ik ben Selim Gilon and ik ben jullie wedstrijdcommissaris voor dit academische jaar. Ik ben 19 jaar oud en ik studeer Data Science and Knowledge Engineering. Ik zit in het tweede jaar van deze bachelor. Ik ben geboren in Verviers, een stad in de buurt van Luik in Belgie.

Ik vind heel veel sporten leuk en heb er dan ook veel beoefend. Ik heb geklommen, gemountainbiked, handbal gespeeld, atletiek, windsurfen etc.

Tijdens mijn jeugd heb ik veldhockey het meest gespeeld, namelijk 9 jaar lang. Helaas moest ik daarmee stoppen omdat ik elke zaterdag brandweer training had. Ik was ook piloot van gliders bij de Royal Air Cadets tijdens vakanties en sommige weekenden. Er was geen mogelijkheid meer om nog lid te zijn van een sportvereniging. Om in vorm te blijven en nog redelijke resultaten te behalen op wedstrijden, ging ik af en toe nog wat hardlopen.

Na de middelbare school ben ik een jaar naar Amerika gegaan (in Minnesota - in het noorden). Terug op de middelbare school is waar ik mijn "hardloop carrière" ben gestart. Ik heb deelgenomen aan het cross seizoen, wat super leuk was. De sfeer rondom de sport daar was geweldig! Het plan was om daar te blijven hardlopen en studeren aan de universiteit, maar mijn plan veranderde en toen kwam ik naar Maastricht. Ik ging door met hardlopen in België, na Amerika en heb veel races gelopen. Samen met mijn beste vriend heb ik een lopersgroep opgericht met jonge hardlopers bij ons in de regio. We proberen naar alle (of bijna) lokale wedstrijden te gaan, dat is er minstens 1 elk weekend.
Helaas ben ik nu al een jaar geblesseerd. Dat is ook de reden waarom jullie me misschien niet veel op de training zullen zien. Maar maak je geen zorgen! Ik lig niet gewoon te relaxen op de bank... Helemaal niet juist, als ik niet op de training ben, ben ik of aan het trainen in UM Sports, of aan het fietsen om in vorm te blijven en mezelf voor te bereiden op mijn terugkomst.
Ik hoop jullie snel te zien op de baan of bij wedstrijden!!
Naast de universiteit en mijn Belgische hardloopteam werk ik als student in een sportwinkel. Thuis ben ik een scoutingleider. Elke vrijdagavond en zondagmiddag hebben we daarvan een meeting.
Ik houd ook van bergen, ik probeer 1 of 2x in het jaar daarheen om te skiën, hiken, camperen etc. Heuvellopen is het onderdeel dat ik het leukst vind, ik ben altijd op zoek naar wat heuvels en mooie paden in de bossen (dit is de reden dat ik jullie vaak zal uitnodigen voor Belgische heuvellopen dit jaar.....)

Ik genoot enorm van het lidmaatschap bij Uros afgelopen jaar. Vooral de grote races zoals de Batavierenrace en NSK cross vond ik super leuk. De verschillende activiteiten die door het bestuur werden georganiseerd waren ook leuk. Dat is waarom ik wat tijd en energie wil investeren om de beste sportvereniging van Maastricht te leiden.
Voel je vrij om bij een commissie te gaan om ons te helpen! Ik ben lid van de wedstrijdcommissie.

Ik hoop dat jullie genieten van je tijd bij Uros.
Als je vragen hebt over wat dan ook, ben niet verlegen en neem contact met me op!