Het lustrum is alweer voorbij… Na een leuke aftrap met de teamrace op vrijdagavond, en een wat heftige borrel voor sommige naderhand, mocht het lustrum dan eindelijk beginnen op zaterdag 9 april. En het zonnetje scheen! En niet zo’n beetje ook. Na enorm wisselvallige voorspellingen, met regen, onweer en zeer donkere wolkjes, konden we ons geen beter weer wensen. Met zonnebrillen op het hoofd, druppelden de eerste aanwezigen binnen bij Fun Valley in Eijsden. Onder het genot van een kopje koffie of thee en een heerlijk plakje cake werden de herinneringen opgehaald, verwachtingen van de dag gedeeld en kennis gemaakt met nieuwe mensen. Daarna mocht het spektakel dan eindelijk beginnen. De eerste groep klimmers waagden zich in het klimpark, en op 1 meter hoogte van de grond, maar wel ongezekerd, werd het moeilijke pad afgelegd. Een aantal waren de stabiliteit af en toe een beetje kwijt en knuffelde dan ook even de grond. 

Gelukkig mocht men daarna stevig vast gezekerd naar de 4 meter hoogte. Ondertussen marcheerde de groep paintballers vol enthousiasme naar het paintbalterrein, waar de strijd begon. Terwijl deze Uros leden de gezelligheid even aan de kant duwden en elkaar vol te lijf gingen met verfballetjes, mocht de tweede klimploeg ook van start gaan. Heerlijk bakkend in de zon, klauterde men steeds verder omhoog, tot de klimroute van maar liefst 11 meter. Het klimtochtje werd afgesloten met een mooie afdaling van de zipline. Al was het einde niet voor iedereen zo vanzelfsprekend, aangezien een aantal helaas voor een aantal minuten al bungelend midden op de zipline bleven hangen, en mochten genieten van het mooie uitzicht totdat de redder in nood kwam. Na een mooi dagje in de zon, sloten we dit deel van de dag af met rode wangetjes. De paintballers? Ja, die leefden gelukkig allemaal nog, al hadden sommige een aantal mooie verfplekken cadeau gekregen.

Over cadeau gesproken, het feest ging verder in de Café de Joie, waar iedereen zijn leuke lustrum cadeautje in ontvangst mocht nemen. En wat karakteriseert een student nu beter dan een shotglaasje? Natuurlijk moest Uros er ook nog in verwerkt worden, en dat werd gedaan met het heerlijk groene drankje, boswandeling. Proost! 

Na het borrelen zette de stoet Urosianen zich voort naar Edd’s, waar het diner ging plaatsvinden. Al die hongerige magen wilden heel snel aanvallen, maar eerst moest de lustrum steddie natuurlijk doorgespit worden. Gelukkig werd het buffet snel geopend en mochten de tafels omstebeurt aanvallen. Heerlijke malse stukken vlees met lekker salades erbij streelden onze smaakpapillen. Voor wie nog niet tevreden was, kan bijna niet, maar ja die mensen heb je ook wel eens, werd als nagerecht een heerlijk stukje cheesecake geserveerd. Het bodempje was gelegd, dus op naar het feest!!! Café de Beurs werd even een beetje groen, de lichten werden gedimd, drie top DJ’s aanwezig, alcohol bij de hand? Het feestje kon beginnen!! Verzoeknummertjes werden gedraaid, inclusief K3 ☺, voetjes gingen van de vloer, en zo werd ons 25e lustrum met een goed gevoel afgesloten. Katertje gister? Het was het waard!! Tot over 5 jaar 

!!