Twee weken geleden, rond deze tijd, vond de jaarlijkse strijd om drie geweldige podiumplaatsen weer plaats tussen onze Urosianen. Het duurde even voordat dit verslagje gemaakt was door alle examenstress die volgde, maar dan hebben we nu ook wat.

De vier standaardonderdelen werden in korte tijd door zowel de mannen als de vrouwen afgelegd, namelijk: de 100 meter, verspringen, speerwerpen en de 800 meter. Ondanks de slechte weersomstandigheden de dagen ervoor was het uitgerekend deze donderdag warm, maar dan ook echt zeer warm, zeg maar gerust snikheet. Het eerste onderdeel was nog niet gestart of alle deelnemers hadden de zweetdruppeltjes over het gezicht lopen. Maar met alle geweldige vrijwilligers, enthousiaste supporters en een flesje water bij de hand begonnen de atleten met hun eerste onderdeel, de 100 meter sprint. Aan de mannen was het de eer om te beginnen. Met een tijd van 11.24 was Milan de snelste in het veld. Hierna mochten de vrouwen laten zien wat zij in hun mars hadden. Kaylee snelde in een tijd van 12.42 richting de finish, waarmee ze ruim aan kop in het klassement ging. 

Verspringen stond voor de mannen als tweede onderdeel op het programma, en de vrouwen mochten zich wagen aan het speerwerpen. Een aantal mannen sprongen vooral erg vaak ongeldig, maar gelukkig stond er bij de meeste aan het eind toch een geldige sprong achter de naam. Eind goed, al goed. Bij beide onderdelen scoorden de twee koplopers in het klassement weer de meeste punten. 

Als derde onderdeel mochten de vrouwen de zandbak in. De vrouwen waren iets beter op de hoogte dat er voor de zwarte balk afgezet moet worden, waardoor er een paar mooie sprongen te zien waren. Bij de mannen vlogen de speren ver het grasveld op. Niet alleen Milan showde op zijn onderdeel, maar ook Jasper en Wout lieten enthousiaste ooohhhtjes doen ontstaan. 

Als laatste onderdeel stond er dan de 800 meter op het programma. Het was snikheet, maar toch stonden ze bijna allemaal fanatiek aan de startlijn. Bij de mannen voldeed Martijn helemaal aan de hoge verwachtingen, en liet de rest van het veld ruim achter zich met een mooie tijd van 2.04. De rest van de mannen kon er zelfs nog een lachje uit persen toen ze over de finish kwamen.  
Daarna waren de vrouwen aan de beurt. In een rustig tempotje startten ze. De sfeer was erg gemoedelijk, en dat was te zien aan de identieke tijden die eruit rolden. Dominique en Tess finishten met zijn tweeën in een mooie tijd van 2.54 en Josefina en Maxime volgden vlak erna.

Helemaal uitgeput werd het ludieke onderdeel uitgevoerd, bedacht door onze geweldige wedstrijd-cie. Daarna werd er heerlijk gesmikkeld van de pizza's.

Nog net voor het grote watergeweld de hemel uit kwam vallen, werden de clubkampioenen van 2016 bekend gemaakt. Bij de mannen mocht Milan plaatsnemen op plaats 1, werd Martijn tweede en mocht Bohdi de bronzen plak mee naar huis nemen. Bij de vrouwen was de eerste plaats voor Kaylee, waarmee zij voor het tweede jaar op rij de bokaal op haar nachtkastje mag zetten, werd Lisanne tweede en nam Tess de bronzen plak mee.

Hiermee is, helaas, weer een academisch jaar afgesloten. Bedankt allemaal voor jullie sportieve prestaties en jullie gezelligheid! Een hele fijne vakantie voor iedereen toegewenst, en hopelijk tot snel bij de INKOM!!