De start to run cursus is een cursus van acht weken, die bedoeld is als kennismaking met het hardlopen. Natuurlijk kun je deze cursus ook gebruiken om weer op conditie te komen na een periode stilgezeten te hebben, of om eens wat handige tips op te doen.

We beginnen op het laagste niveau en hopen na acht weken het niveauverschil met de reguliere trainingsgroep van UROS zo ver te hebben verkleind, dat aangesloten kan worden bij onze trainingen op dinsdag en donderdag.

Natuurlijk is het in acht trainingen over het algemeen niet mogelijk te veranderen in een topatleet, dus ga of blijf vooral zelf trainen en kom eens langs op een UROS-training op dinsdag of donderdag. We hopen je te kunnen motiveren om verder te gaan met het werken aan je conditie.

De cursus zal van start gaan op dinsdag 13 september. De eerste training van UROS vindt plaats op dinsdag 6 september. Bij deze trainingen kun je, bijvoorbeeld wanneer je graag lid wilt worden maar nog twijfelt of je de cursus nodig vindt, met ons meetrainen en vast wat sfeer proeven bij UROS. Ook op de introductieactiviteiten ben je van harte welkom! Deze activiteiten zijn te vinden op onze site: www.uros.nl.

Tijd en locatie
Elke dinsdag zal er worden getraind van 18.30 tot 19.30. We verzamelen voor de kleedkamers bij de atletiekbaan, op sportpark Jekerdal (Mergelweg 120). Door de mooie ligging kunnen we in de omgeving van de baan mooie routes lopen. Voor de eerste training op dinsdag 13 september is het mogelijk om mee te fietsen als je de weg niet weet. We verzamelen om 18.15 uur bij de Klok op het Vrijthof en fietsen vanuit daar samen naar de atletiekbaan.

Kosten en benodigdheden
De prijs van de cursus bedraagt €5,-. Dit dient contant betaald te worden voor de start van de eerste training. Verder is het nodig dat je in het bezit bent van een sportkaart.

Het inschrijfgeld kan terugverdiend worden door lid te worden van UROS: dan betaal je €5,- minder aan contributie. Verder is het aan te raden om kleding te dragen die geschikt is om in hard te lopen: fijn zittende (sport)kleding en een paar sportschoenen zijn zeker geen overbodige luxe.

Voor meer informatie kijk op www.uros.nl of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.