Op zaterdag 10 maart vertrok MSAV Uros met een afvaardiging van wel twintig atleten naar het Nederlands Studenten Kampioenschap Indoor in Apeldoorn. Naast een aantal ervaren baanatleten reisden ook velen mee voor wie het de eerste baanwedstrijd was. Na een vroege start in Maastricht werden de vlaggen in het Omnisport gehesen voor een hele dag topatletiek waarin de longen niet alleen uit het lijf gelopen maar ook geschreeuwd werden door de bloedfanatieke Urosianen op de tribune.

De toon werd al gauw gezet door voorzitster Eveline Saalberg, die met een PR van 57.73 overtuigend naar de overwinning snelde op de 400 meter. Lang hadden de trouwe supporters in het groen niet om bij te komen van dit succes, want enkele minuten later verschenen er maarliefst drie Uros mannen op het strijdtoneel voor de eerste serie 3000 meter. Onze eigen Spanjaard, Diego González Manso, nam in deze serie het voortouw, maar werd in de tweede helft van de wedstrijd afgetroefd door Bob van Kasteren en Jamie Abbiss, die als eerste en tweede over de streep kwamen. In de derde en laatste serie was de beurt aan bestuurslid Ruben Sansom om te laten zien dat de trainingen van Hub Tummers hun vruchten afgeworpen hebben. Ruben pakte vanaf de eerste meters de kop en voerde in hoog tempo het veld aan. In een bloedstollende finale kwam de Ierse Jack MacGabhann, uitkomend voor University College Venlo, nog heel dichtbij, maar met een snelle laatste ronde wist Ruben het tweede goud voor Uros te verzekeren in een tijd van 8:33.28.

Eveline, die vorig jaar ook al de dubbel op de 200 en 400 meter pakte, had na haar pijlsnelle 400 nog genoeg in de benen om ook op de 200 meter te zegevieren. Met maarliefst 1.17 seconde voorspong finishte ze in 25.77. Hierna was het moment aangebroken voor de Canadese Eartha Weber om ten strijde te trekken op de 3000 meter. Als een Zwitsers uurwerk liep ze meer tegen de klok dan tegen haar tegenstandsters, die ze na de eerste kilometer al achter zich liet. In 10:31,89 liep ze met ruime voorspong het vierde Maastrichtste goud van de dag tegemoet.

Al met al was het zowel op sportief als op sociaal vlak een zeer geslaagde dag. Met deze grote afvaardiging en indrukwekkende prestaties kan zeker gesteld worden dat Uros weer met vette letters op de NSK kaart is gezet!