Op 13 oktober (6:00 ’s ochtends) verzamelden de Urosianen zich om de lange reis naar Wageningen te maken. De Veluweloop stond op ons te wachten. De Veluweloop is een hardloopestafette van ongeveer 90 km die wordt gelopen in het mooiste natuurgebied van Nederland in maar liefst 12 etappes. 12 etappes, dat betekende dus ook 12 ‘tot op het bot’ gemotiveerde hardlopers van Uros.

Sandra Luijten mocht vanaf de atletiekbaan in Wageningen de eerste meters maken voor Uros. Daarna volgden nog 10 andere lopers die via onverharde bospaden, mulle zandwegen en af en toe een verhard strookje weer de atletiekbaan in Wageningen bereikte. Anouk Maatman, speciaal afgereisd vanuit het oosten van het land, had de eer om de laatste etappe te rennen, leidend over de Campus van de Universiteit van Wageningen. Uiteindelijk hebben we tussen al dat hardloopgeweld een 34e plaats weten te bemachtigen in het algemeen klassement dat in totaal 88 teams telde, iets waar we zeker trots op kunnen zijn.

Nadat iedereen de longen uit zijn lijf had gelopen, gingen we met zijn allen in de sportkantine met de andere teams onze welverdiende maaltijd verorberen. Daarna volgde al weer snel de terugreis richting het zonnige zuiden om bij te kunnen komen van deze vermoeiende, maar ook fantastische dag.