Via deze pagina informeren we je over hoe UROS omgaat met de situatie rondom het COVID-19 virus (beter bekend als coronavirus) en waar je actuele informatie kunt vinden.

Advies en update NOC*NSF

In navolging van de aangescherpte maatregelen en adviezen heeft NOC*NSF voor heel Nederland met klem geadviseerd alle sportevenementen waaronder de competitie-, oefen- en trainingswedstrijden af te gelasten. In ieder geval tot en met 6 april. 

Het kabinet heeft voor heel Nederland ook opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. Deze oproep wordt door NOC*NSF ondersteund door de Nederlandse sport op te roepen om alle andere clubbijeenkomsten zoals trainingen, opleidingen, bijscholingen, overleggen, vergaderingen en vieringen ook af te gelasten. Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden (niet voor hotels) en sport- en fitnessclubs. Ook wordt aangeraden tenminste 1,5 meter afstand van elkaar te houden. UROS neemt dit advies over en adviseert iedereen dit advies na te volgen. 

Advies RIVM

  • Bijeenkomsten met meer dan 100 personen worden in heel Nederland afgelast. Dat geldt ook voor publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden.
  • Mensen in heel Nederland wordt opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken of de werktijden te spreiden.

Bovenstaande maatregelen gelden in elk geval tot en met 6 april. Tenslotte blijft het dringende advies aan mensen met (milde) verkoudheidsklachten thuis te blijven!

UROS neemt dit advies over. In ieder geval t/m 6 april zullen alle reguliere trainingen, wedstrijden en activiteiten worden afgelast, uitgesteld of opgeschort op Sportpark Jekerdal.

Afbeeldingsresultaat voor national institute for public health and the environment

Lees het laatste nieuws van het RIVM hieronder: