Overmuntheloop

4 Urosheren waren op zondag 1 februari aanwezig in Urmond voor de Overmuntheloop.

Koen Frolichs liep 2 rondes, wat overeenkwam met 6,8 km en de overige 3: Jorn Lempers, Wim van Hameren en Gerben van Hameren liepen de hoofdloop van 3 rond
es (10,3 km). Het overwegend vlakke en verharde parcours maakte dat de snelheden hoog lagen. Voor Koen lag de snelheid van de kopgroep in de eerste ronde iets te hoog, maar in de tweede ronde herpakte hij zich en kon nog wat andere snelle lopers inhalen. Dat leverde hem een top-10 klassering op.  Een mooie prestatie, aangezien dit zijn eerste wedstrijd sinds lange tijd was. Daarna was het tijd voor de lange afstand. Vooraf werd er overlegd over de kledingkeuze, omdat de temperatuur vrij laag lag. Nadat alle drie hun eigen keuze had gemaakt, ging de wedstrijd van start voor de Urosmannen en de rest. Wim had een goede dag en kon bij het bordje van de 10 km een officieus persoonlijk record noteren. Jammer voor hem dat de wedstrijd 300 meter langer was. Ook Jorn toonde dat hij weer naar zijn topvorm toe aan het trainen is. Hij werd vlak voor het einde nog ingehaald door de eerste dame (oud UM-team loopster bij de Batavierenrace Renée Vrancken), maar wist haar in de eindsprint nog achter zich te houden. Gerben liep in het begin van de race in een grote groep waar Renée ook deel van uitmaakte, maar werd daaruit gelost. Toch was ook hij tevreden met zijn tijd. Het lijkt er dus op dat veel Urosleden topfit aan de start zullen staan van het eerste UMC onderdeel op donderdag 12 februari: de 1500 meter.


Clubcross

Afgelopen weekend was het dan zover en vond hét hoogtepunt voor alle lopers die ook ’s winters actief zijn plaats: de clubcross! Met een tiental lopers dat aan de start zou verschijnen was de opkomst al hoger dan vorig jaar, aangevuld door drie enthousiaste vrijwilligers. Winters was het, want er lag toch zeker 10cm sneeuw. Hoewel het volgens de fanatieke organisatie toch echt door ging bleek bij aankomst op de baan een domper en was de wedstrijd afgelast. Dit weerhield een aantal bikkels er niet van om tóch de St. Pietersberg te bedwingen en het parcours af te leggen. Makkelijk was het niet, maar lopen ging wel. Na afloop werd er in Café Lure opgewarmd bij een lekkere lunch met lopers en vrijwilligers, die zeker was verdiend na al dat geploeter door de sneeuw. Nu maar hopen dat er bij de verplaatste wedstrijd er weer zoveel lopers komen opdagen en er dan geen witte laag op het parcours ligt.